Wash apples, strawberries, lemon, eggs. Sift the flour or lightly loosen it with a blender. Remove the butter, egg, and milk from the refrigerator an hour before cooking. Prepare a baking dish. Preheat the oven to 180 degrees.
Яблоки, клубнику, лимон, яйцо помойте. Просейте муку или слегка разрыхлите ее блендером. Масло сливочное, яйцо, молоко достаньте из холодильника за час до приготовления. Подготовьте форму для запекания. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the ingredients for the pie. Remove the zest from the lemon with a fine grater and squeeze out the juice. Finely chop the apples and sprinkle with lemon juice. Finely chop the strawberries.
Подготовьте ингредиенты для пирога. С лимона снимите мелкой теркой цедру, выдавите сок. Яблоки мелко порежьте, сбрызните лимонным соком. Клубнику мелко порежьте.
Make the dough. Mix flour with baking powder. Cut the butter into small pieces and add to the flour. Mix with your hands until smooth and crumbly. Add sugar, lemon zest, strawberries and apples. Beat the egg with milk and add to the dough. Mix well.
Сделайте тесто. Смешайте муку с разрыхлителем. Сливочное масло порежьте на небольшие куски, добавьте к муке. Руками перемешайте до однородной крошкообразной массы. Добавьте сахар, цедру лимона, клубнику и яблоки. Взбейте яйцо с молоком, добавьте к тесту. Хорошо перемешайте.
Place the pie in the oven. Grease a baking dish with butter. Place the dough into the mold. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes. Check readiness with a toothpick or wooden skewer.
Поставьте пирог в духовку. Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Выложите тесто в форму. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 40 минут. Готовность проверьте зубочисткой или деревянной шпажкой.
Cut some strawberries in half. Serve the apple and strawberry pie, garnished with fresh berries.
Разрежьте несколько ягод клубники пополам. Подавайте пирог с яблоками и клубникой, украсив свежими ягодами.