Wash the strawberries, remove leaves and dry. Sift the flour using a fine sieve. Remove milk, butter and eggs from the refrigerator an hour before cooking to allow them to come to room temperature. Rinse the eggs carefully under running water. Prepare a baking dish with high sides. Turn on the oven to 200 degrees.
Клубнику помойте, очистите от листочков и обсушите. Просейте муку с помощью мелкого сита. Молоко, сливочное масло и куриные яйца достаньте из холодильника за час до приготовления, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Яйца осторожно промойте в проточной воде. Приготовьте форму для выпечки с высокими бортами. Включите духовку на 200 градусов.
Mix ingredients for dough. Combine flour, salt and sugar in a bowl. Add milk and eggs. Beat the mixture with a mixer at medium speed. Melt the butter and add it to the dough.
Смешайте продукты для теста. Соедините в чашке муку, соль и сахар. Добавьте молоко и яйца. Взбейте смесь миксером на средней скорости. Растопите сливочное масло и добавьте его в тесто.
Bake a strawberry clafoutis pie. Grease a baking dish with butter. Place whole strawberries on the bottom. Carefully pour in the batter. Bake in an oven preheated to 200 degrees for 15 minutes. Reduce the temperature to 180 degrees and bake the cake for another 30 minutes.
Испеките пирог с клубникой клафути. Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Выложите по дну целые ягоды клубники. Осторожно влейте тесто. Выпекайте в разогретой до 200 градусов духовке 15 минут. Понизьте температуру до 180 градусов и выпекайте пирог еще 30 минут.
Serve the Strawberry Clafoutis Pie with a scoop of vanilla ice cream.
Подавайте пирог с клубникой клафути с шариком ванильного мороженого.