Rinse the egg with water. Wash the strawberries, remove the sepals, and let the water drain. Prepare a baking dish. Remove food from the refrigerator in advance to allow it to reach room temperature before cooking. Cut fresh strawberries into 3-4 parts. Cut strawberries into slices for decoration.
Промойте яйцо водой. Промойте клубнику, удалите чашелистики, дайте воде стечь. Подготовьте форму для выпечки. Продукты заранее достаньте из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры перед готовкой. Свежую клубнику порежьте на 3-4 части. Клубнику для украшения нарежьте дольками.
Knead the dough for Tsvetaevsky pie. In a bowl, beat softened butter and sugar. Use a blender on low power or a whisk. Pour in sour cream and continue whisking. Sift the flour through a sieve. Add flour, baking powder and vanilla to the dough. Stir and knead the dough. Wrap the dough in film and place in the refrigerator for 20 minutes.
Замесите тесто для цветаевского пирога. В миске взбейте размягченное сливочное масло с сахаром. Используйте блендер на низкой мощности или венчик. Влейте сметану и продолжайте взбивать. Просейте через сито муку. Добавьте муку, разрыхлитель и ванилин в тесто. Перемешайте и замесите тесто. Заверните тесто в пленку и положите в холодильник на 20 минут.
Make a sour cream filling. Mix sour cream, sugar, flour, egg and vanillin. Stir the mass so that it is homogeneous.
Сделайте заливку из сметаны. Смешайте сметану, сахар, муку, яйцо и ванилин. Размешайте массу, чтобы она была однородной.
Place the pie in the pan. Remove the dough from the refrigerator and place it in a pan greased with vegetable oil. Place the dough in the mold so that sides are formed. Place a layer of strawberries on the dough. Carefully pour the filling so that it covers the berries just below the level of the sides.
Выложите пирог в форму. Тесто достаньте из холодильника и выложите в смазанную растительным маслом форму. Выложите тесто в форму так, чтобы по бокам образовались бортики. Выложите на тесто слой клубники. Аккуратно налейте заливку, чтобы она покрывала ягоды чуть ниже уровня бортиков.
Bake Tsvetaevsky pie. Place the pie in an oven preheated to 180 degrees for 50 minutes. Let the finished pie cool slightly.
Выпеките цветаевский пирог. В разогретую до 180 градусов духовку поставьте пирог на 50 минут. Готовому пирогу дайте немного остыть.
Garnish the pie with strawberry slices when serving.
Украсьте пирог при подаче дольками клубники.