Prepare a baking dish and cling film. Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Separate the yolk from one egg. Melt the butter in the microwave. Brew some tea.
Подготовьте форму для выпечки и пищевую пленку. Яйца промойте и промокните бумажным полотенцем. У одного яйца отделите желток. Сливочное масло растопите в микроволновке. Заварите чай.
Knead the dough. Pour sugar into butter, stir, beat in egg, stir. Add flour sifted through a sieve and knead the dough. Wrap the dough in film and place in the refrigerator for 25 minutes.
Замесите тесто. Всыпьте сахар в сливочное масло, размешайте, вбейте яйцо, перемешайте. Всыпьте просеянную через сито муку и замесите тесто. Заверните тесто в пленку, положите на 25 минут в холодильник.
Form a pie. Take the dough and divide it into two unequal parts. Roll out most of the dough. Grease a baking dish with vegetable oil. Place the dough in the mold and make sides. Spread the jam in an even layer. Cut strips from a smaller piece of dough and decorate the top of the pie in a lattice shape. Grease the dough with yolk.
Сформируйте пирог. Возьмите тесто, поделите его на две неравные части. Большую часть теста раскатайте. Смажьте форму для выпечки растительным маслом. Выложите тесто в форму, сделайте бортики. Выложите равномерным слоем варенье. Из меньшего кусочка теста нарежьте полоски и украсьте сверху пирог в форме решетки. Желтком смажьте тесто.
Bake a pie with strawberry jam. Preheat the oven to 220 degrees. Bake the pie for 20 minutes.
Испеките пирог с клубничным вареньем. Разогрейте духовку до 220 градусов. Выпекайте пирог в течение 20 минут.
Serve pie with strawberry jam with hot aromatic tea.
Пирог с клубничным вареньем подавайте с горячим ароматным чаем.