Wash the apricots and remove the pits. Prepare a jar and a lid for storing the finished confiture. Brew green tea.
Промойте абрикосы, удалите косточки. Приготовьте банку и крышку для хранения готового конфитюра. Заварите зеленый чай.
Process the apricots. Cut the apricot pulp into small pieces. Place them in a saucepan and add sugar. Cover with a lid and let stand for 5-8 hours.
Обработайте абрикосы. Нарежьте мякоть абрикоса на мелкие кусочки. Сложите их в кастрюлю, всыпьте сахар. Накройте крышкой и дайте постоять 5-8 часов.
Cook the confiture. Stir the apricots and place the pan over medium heat. Bring to a boil and reduce heat to low, simmer for 30 minutes. Stir the mixture periodically to prevent it from burning. Remove the foam with a slotted spoon. Turn off the heat.
Сварите конфитюр. Перемешайте абрикосы и поставьте кастрюлю на средний огонь. Доведите до кипения и убавьте огонь до слабого, проварите 30 минут. Периодически помешивайте массу, чтобы она не подгорала. Снимайте пенку шумовкой. Выключите огонь.
Save the jam for the winter. Distribute the confiture into jars, roll up the lids, and wrap them in a blanket. When everything has cooled, move the jars to the pantry for storage.
Сохраните конфитюр на зиму. Распределите конфитюр по баночкам, закатайте крышки, укутайте одеялом. Когда все остынет, переставьте баночки на хранение в кладовку.
Spread the aromatic jam onto rice bread and serve with green tea.
Намажьте ароматный конфитюр на рисовые хлебцы и подавайте с зеленым чаем.