Pre-prepare the work surface for cooking and all the necessary products. Peel the beets and garlic.
Предварительно подготовьте рабочую поверхность для готовки и все необходимые продукты. Почистите свеклу и чеснок.
Before preservation, it is necessary to sterilize jars and lids 13-15. Place them in a cold oven for 1.5-2 hours. Preheat to 120 degrees.
Перед консервацией необходимо стерилизовать банки и крышки 13-15. Поместите их за 1,5-2 часа в холодную духовку. Разогрейте до 120 градусов.
Pre-wash the tomatoes and cut them into slices.
Предварительно помойте помидоры и порежьте их на дольки.
Cut the bell pepper and chili pepper into slices. First, remove the stem and seeds from the peppers.
Болгарский перец и перец чили порежьте на ломтики. Предварительно у перцев уберите плодоножку и семена.
Finely chop the garlic.
Мелко порежьте чеснок.
Cut the beets into slices.
Свеклу нарежьте на дольки.
Mince tomatoes, bell peppers, garlic, beets and hot peppers.
Пропустите через мясорубку помидоры, болгарский перец, чеснок, свеклу и острый перец.
Place the vegetables minced through a meat grinder into a saucepan or saucepan.
Поместите пропущенные через мясорубку овощи в кастрюлю или сотейник.
Cook the dish for 40 minutes. A few minutes before the end of cooking, add salt and ground black pepper.
Варите блюдо в течение 40 минут. За несколько минут до окончания варки добавьте соль и черный молотый перец.
Place adjika and beets into portioned jars.
Аджику со свеклой раскладывайте в порционные баночки.
Beetroot adjika is a colorful vegetarian appetizer that can also be used as a spread on bread, a side dish for meat dishes, or added to pasta.
Свекольная аджика — яркая вегетарианская закуска, которую также можно использовать как намазку на хлеб, гарнир к мясным блюдам или добавлять в пасту.