Prepare all the necessary products and prepare the work area for cooking. Wash vegetables and apples and dry with a paper towel. Peel the garlic and divide into cloves.
Подготовьте все необходимые продукты и приготовьте рабочую зону для готовки. Овощи и яблоки помойте и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите и разделите на дольки.
Place the jars and lids in the oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C, then turn off after 13-15 minutes.
Банки и крышки поместите в духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С, затем выключите через 13–15 минут.
Cut the tomatoes into slices.
Порежьте помидоры на дольки.
Remove the stem and seeds from the chili pepper and cut it into slices.
Удалите у перца чили плодоножку и семена, порежьте его ломтиками.
Peel the apples, remove the seeds and cut into slices.
Яблоки очистите от кожуры, удалите семена и нарежьте на дольки.
Place apples, chili peppers and tomatoes in a saucepan. Place the saucepan on the fire.
Яблоки, перец чили и помидоры выложите в сотейник. Сотейник поставьте на огонь.
Cook adjika for 40 minutes until the tomatoes and apples are completely softened.
Варите аджику в течение 40 минут до полного размягчения помидоров и яблок.
Beat adjika with a blender until smooth.
Взбейте аджику блендером до однородности.
Add salt, ground black pepper, sugar and garlic to the adjika.
Добавьте в аджику соль, черный молотый перец, сахар и чеснок.
Cook the adjika, stirring, for another 10–15 minutes.
Варите аджику, помешивая, еще 10–15 минут.
Place the slightly cooled adjika into portioned jars. Bon appetit!
Раскладывайте чуть остывшую аджику по порционным банкам. Приятного аппетита!
Place the slightly cooled adjika into portioned jars. Bon appetit!
Раскладывайте чуть остывшую аджику по порционным банкам. Приятного аппетита!