Wash and peel raw potatoes. Wash the eggs. Wash and dry the dill. Preheat the oven to 180 degrees, prepare a Teflon or glass refractory baking dish.
Сырой картофель вымойте и очистите от кожуры. Помойте яйца. Укроп помойте и обсушите. Разогрейте духовку до 180 градусов, подготовьте тефлоновую или стеклянную огнеупорную форму для запекания.
Make the filling. Coarsely chop the potatoes and boil in salted water for 25 minutes. Drain the water and mash the potatoes. Finely chop the dill and add to the potatoes. Stir. Grate the cheese on a coarse grater.
Сделайте начинку. Картофель крупно порежьте, отварите в подсоленной воде 25 минут. Слейте воду, разомните картофель в пюре. Укроп мелко покрошите, добавьте к картошке. Перемешайте. Сыр натрите на крупной терке.
Prepare sauce for greasing pita bread. Beat the eggs with sour cream and nutmeg until smooth.
Приготовьте соус для смазывания лаваша. Яйца со сметаной и мускатным орехом взбейте венчиком до однородной массы.
Place the pie in the pan. Grease a baking dish with butter. Place the first sheet of lavash in the mold. Brush the “bottom” and “sides” of the lavash with the egg-sour cream mixture. Place the second sheet on top and also brush with sauce. Top with half mashed potatoes and half cheese. Completely cover the edges of one pita bread and brush it with sauce. Place the remaining mashed potatoes and cheese, cover with the edges of the second pita bread, and brush with the remaining sauce.
Уложите пирог в форму. Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Первый лист лаваша уложите в форму. Смажьте "дно" и "бортики" из лаваша яично-сметанной смесью. Сверху уложите второй лист и тоже смажьте соусом. Выложите половину картофельного пюре и половину сыра. Полностью закройте краями одного лаваша, смажьте его соусом. Выложите остатки пюре и сыра, накройте краями второго лаваша, смажьте остатками соуса.
Bake a pita bread pie with potatoes. Bake the pie in an oven preheated to 180 degrees for 20 minutes.
Запеките пирог из лаваша с картошкой. Выпекате пирог в разогретой до 180 градусов духовке в течение 20 минут.
Serve pita pie with potatoes for breakfast with a cup of hot coffee.
Подавайте пирог из лаваша с картошкой на завтрак с чашечкой горячего кофе.