Prepare ingredients for Ossetian pie with potatoes and cheese. Peel the potatoes. Finely chop the cheese. Melt the butter to grease the finished pies. Tip: From this amount of products you get three Ossetian pies. It is better to bake them in a round cast iron frying pan.
Подготовьте продукты для осетинского пирога с картошкой и сыром. Картошку почистите. Мелко нарежьте сыр. Растопите сливочное масло для смазки готовых пирогов. Совет: Из данного количества продуктов получается три осетинских пирога. Запекать их лучше в круглой чугунной сковороде.
Prepare the dough. Sift flour into a saucepan and add yeast. Add sugar, salt, milk, vegetable oil. Knead the dough. The dough should be thick and sticky. Cover with a lid or cling film and leave for 1 hour. The dough should rise a couple of times.
Приготовьте тесто. В кастрюлю просейте муку и всыпьте дрожжи. Добавьте сахар, соль, молоко, растительное масло. Замесите тесто. Должно получиться густое и липкое тесто. Накройте крышкой или пищевой пленкой и оставьте на 1 час. Тесто должно подняться пару раз.
Prepare the filling while the dough is rising. Boil the potatoes in salted water, drain the water, add oil, and grind into a puree. Let cool 10 minutes. Mix potatoes with cheese. Form three balls from the filling.
Приготовьте начинку, пока тесто поднимается. Картофель отварите в подсоленной воде, воду слейте, добавьте масло, измельчите в пюре. Дайте остыть 10 минут. Смешайте картофель с сыром. Из начинки сформируйте три шарика.
Finish preparing the dough. Rub it in a circular motion. Divide into three parts. Sprinkle flour on a cutting board, lay out one portion of the dough, knead it again, gradually adding flour. The dough should stop sticking to your hands. Do the same with the remaining portions.
Завершите приготовление теста. Промните его круговыми движениями. Разделите на три части. Присыпьте мукой разделочную доску, выложите одну порцию теста, еще раз его вымесите, добавляя постепенно муку. Тесто должно перестать липнуть к рукам. То же самое проделайте с остальными порциями.
Bake Ossetian pies. Form the first part of the dough into a pancake-shaped cake. Place the filling in the center. Wrap the flatbread, pinch the seam in the middle well. Press lightly with your hand on top. Sprinkle a frying pan with flour and transfer the pie onto it. Press down again with your hand. Make a hole in the middle to allow steam to escape. Bake the Ossetian pie in the oven at 200 degrees for 30-35 minutes. Do the same with the remaining two portions of dough and filling.
Запеките осетинские пироги. Сформируйте из первой части теста лепешку в виде блина. В центр выложите начинку. Заверните лепешку, шов посередине хорошо защипните. Слегка прижмите рукой сверху. Сковороду присыпьте мукой и перенесите на нее пирог. Снова прижмите рукой. В середине сделайте дырочку для выхода пара. Запекайте осетинский пирог в духовке при 200 градусах 30-35 минут. То же самое сделайте с двумя оставшимися порциями теста и начинки.
Grease the finished Ossetian pies with potatoes and cheese on top with butter and serve.
Готовые осетинские пироги с картошкой и сыром смажьте сверху сливочным маслом и подавайте к столу.