Rinse the squid, remove the chord and all the entrails.
Промойте кальмары, удалите хорду и все внутренности.
Place the squid in boiling and salted water for 2 minutes. Place the squid in a colander and let the water drain. Clean the squid from dark skin and transparent film, this will make it more tender and soft. Cut the boiled squid carcasses into rings or strips (about 1 cm wide).
В кипящую и подсоленную воду опустите кальмары на 2 минуты. Переложите кальмары в дуршлаг и дайте воде стечь. Очистите кальмары от темной кожи и прозрачной пленки, это сделает его более нежным и мягким. Нарежьте тушки отварных кальмаров кольцами или полосками (шириной около 1 см).
Prepare the batter. Mix cornstarch and flour in a large bowl. Make a well in the center and pour milk into it, mix everything. Beat the egg whites to a soft foam. Gently mix with batter. Season with pepper and salt to taste.
Приготовьте кляр. Смешайте крахмал и муку в большой миске. В центре сделайте углубление и налейте туда молоко, все перемешайте. Взбейте яичные белки в мягкую пену. Аккуратно перемешайте с кляром. Приправьте перцем и солью по вкусу.
Add oil to a thick-bottomed frying pan and heat it. Dip each piece of squid into the batter and fry until golden brown. Remove the finished squid pieces with a slotted spoon and place them on pre-spread paper napkins. This will help remove some excess fat.
В сковороду с толстым дном добавьте масло и разогрейте его. Обмакните каждый кусочек кальмара в кляр и обжарьте до золотистого цвета. Достаньте готовые кусочки кальмара шумовкой и разложите их на предварительно расстеленные бумажные салфетки. Это поможет немного убрать лишний жир.
Place the squid rings on a serving plate and serve with your favorite sauce.
Выложите кольца кальмара на сервировочную тарелку и подавайте с любимым соусом.