Pour boiling water over the grape leaves and leave for 5 minutes. Peel the onion and chop finely, chop the mint. Cook the rice slightly undercooked. If the minced meat is frozen, defrost it.
Залейте виноградные листья кипятком и оставьте на 5 минут. Очистите лук и мелко нарежьте, мяту измельчите. Приготовьте рис немного недоваренным. Если фарш заморожен, то разморозьте его.
Add boiled rice and chopped onion to the minced meat, add salt and season to taste, add chopped mint, and then mix everything thoroughly until smooth.
В фарш добавьте отваренный рис и измельченный лук, по вкусу посолите и приправьте, добавьте измельченную мяту, а затем все тщательно перемешайте до однородности.
Stuff the grape leaves turned upside down with minced meat using a teaspoon. After you finish adding the filling, roll the sheets into a roll so that they fit snugly.
Перевернутые прожилками вверх виноградные листы начиняйте фаршем с помощью чайной ложки. После того, как закончите класть начинку, сверните листы в рулет так, чтобы они к ней плотно прилегали.
Place the rolled sheets in a saucepan and pour boiling water so that it barely covers the workpieces, and then simmer the dolma over low heat for 45 minutes under the lid.
Скрученные листы положите в кастрюлю и залейте кипятком так, чтобы он едва прикрывал заготовки, а затем на медленном огне тушите долму 45 минут под крышкой.
You can serve the finished dolma with sour cream, feta cheese or Greek yogurt. You can decorate the dish with a sprig of herbs.
Готовую долму можете подать со сметаной, сыром фета или греческим йогуртом. Можно украсить блюдо веточкой зелени.