Wash all vegetables and, if necessary, remove entrails and peels. Chop 1 onion, garlic and chili. Grind the cumin in a mortar to a powder. In a separate bowl, mix the minced meat, onion, garlic, pepper, egg and cumin, add salt and mix the contents thoroughly. Also cut the onion into small cubes and the carrots into medium slices.
Промойте все овощи и по необходимости очистите их от внутренностей и шелухи. Измельчите 1 луковицу, чеснок и чили. Зиру разотрите в ступке до состояния порошка. В отдельной миске смешайте фарш, лук, чеснок, перец, яйцо и зиру, посолите и тщательно перемешайте содержимое. Также нарежьте лук на маленькие кубики и морковь на средние ломтики.
Roll the minced meat into small balls. Heat broth or vegetable oil in a large deep frying pan and fry the balls over medium heat for about 7-8 minutes. Once the time is up, place the meatballs on a clean plate.
Скатайте из фарша небольшие шарики. В большой глубокой сковороде разогрейте бульон или растительное масло, обжаривайте шарики на среднем огне около 7-8 минут. По истечении времени выложите тефтельки в чистую тарелку.
Place onions and carrots in a frying pan and fry them for 5-7 minutes over high heat, then add wine and honey, salt and pepper to taste. Simmer for another 5 minutes.
Положите в сковороду лук и морковь и обжаривайте их 5-7 минут на сильном огне, далее добавьте вино и мед, посолите и поперчите по вкусу. Протомите еще 5 минут.
Return the meatballs to the pan, add the dates and thyme sprigs, cover the pan and simmer the meatballs over low heat for about 30 minutes.
Верните тефтельки в сковороду, добавьте финики и веточки тимьяна, накройте сковороду крышкой и томите тефтели на слабом огне примерно 30 минут.
You can cook brown rice with the meatballs.
К тефтелькам можете отварить бурый рис.