Wash the oranges, dry them, cut the zest from the side into strips, wrap them in a bag, and put them in the refrigerator. Grate the remaining zest on a coarse grater. Squeeze the juice from the orange pulp.
Вымойте апельсины, обсушите, срежьте сбоку цедру полосками, заверните в пакет, уберите в холодильник. Оставшуюся цедру натрите на крупной терке. Из мякоти апельсинов выжмите сок.
In a separate bowl, mix orange juice, cognac, soy sauce and 1 tsp. honey Place the meat in the marinade and leave for 30 minutes. At this time, preheat the oven to 180 ºС.
В отдельной миске смешайте апельсиновый сок, коньяк, соевый соус и 1 ч.л. меда. В маринад положите мясо, оставьте на 30 минут. В это время прогрейте духовку до 180 ºС.
Remove the lamb from the marinade and place it on a baking sheet, meat side up. For medium doneness, bake for 17 minutes at 180 ℃.
Достаньте из маринада баранье мясо, выложите его на противень мясной частью вверх. Для прожарки medium выпекайте 17 минут при температуре 180 ℃.
Add the remaining honey to the marinade. Pour everything into a heated frying pan, simmer over high heat for 8-10 minutes. Let cool.
Добавьте в маринад оставшийся мед. Перелейте все на разогретую сковородку, выпаривайте на сильном огне 8-10 минут. Дайте остыть.
Transfer the baked meat from the baking sheet to foil, lightly coating all sides with sauce from the frying pan. Fold the edges of the foil so that it does not let out the heat, set the meat in the foil for 8-10 minutes.
Пропеченное мясо переложите с противня на фольгу, немного обмазав со всех сторон соусом из сковороды. Заверните края фольги так, чтобы она не выпускала тепло, отставьте мясо в фольге на 8-10 минут.
Before serving, cut the meat into portions. Serve with fresh vegetables.
Перед подачей нарежьте мясо на порционные кусочки. Подавайте со свежими овощами.