Rinse the barley and soak in cold water overnight. Cut the lamb into small pieces, remove the veins. Chop the onion into half rings and the carrots into cubes. Also prepare a deep frying pan or cauldron in which the pilaf will be cooked.
Перловку промойте и замочите в холодной воде на ночь. Баранину нарежьте на небольшие кусочки, прожилки удалите. Лук измельчите полукольцами, морковь брусочками. Также подготовьте глубокую сковородку или казан, в котором будет готовиться плов.
Pour vegetable oil into a frying pan, heat it and fry the lamb pieces in it until golden brown. Add onions and carrots to the meat, stir and simmer for about 30 minutes.
В сковороду налейте растительное масло, разогрейте и обжарьте на нем кусочки баранины до золотистого цвета. Добавьте к мясу лук, морковь, перемешайте и тушите около 30 минут.
After half an hour, pour 600 ml of hot water into the frying pan, stir everything, cover the frying pan with a lid and let the meat and vegetables simmer over low heat for another 30 minutes.
Через полчаса залейте в сковороду 600 мл горячей воды, перемешайте все, накройте сковороду крышкой и дайте мясу с овощами покипеть на малом огне еще 30 минут.
Add salt, pepper, cumin and paprika. Rinse the soaked pearl barley again and place it in the pan in an even layer on top of the vegetables and meat. Stick a head of garlic into the middle, cutting off the bottom. Cook covered over low heat for about 1 hour more.
Добавьте соль, перец, зиру и паприку. Замоченную перловку еще раз промойте и выложите в сковороду ровным слоем на овощи с мясом. В середину воткните головку чеснока, срезав у нее донышко. Готовьте под крышкой на медленном огне еще около 1 часа.
Serve the pilaf hot on a large platter and add pickled cucumbers.
Подавайте плов в горячем виде на большом блюде, дополните сервировку маринованными огурчиками.