Wash the lamb, dry it with a paper towel and cut into small pieces. Peel and cut the onion into cubes, chop the garlic. Grate the cheese on a coarse grater. To cook the lamb, prepare an ovenproof skillet with a lid that can be used in the oven.
Баранину помойте, обсушите бумажным полотенцем и нарежьте небольшими кусочками. Лук очистите и нарежьте кубиками, чеснок измельчите. Сыр натрите на крупной терке. Для приготовления баранины подготовьте жаропрочную сковороду с крышкой, которую можно использовать в духовке.
Heat olive oil in a frying pan and fry the lamb pieces in it until golden brown. Add onion and garlic to the meat, fry for several minutes, stirring.
Нагрейте в сковороде оливковое масло и обжарьте на нем кусочки баранины до золотистой корочки. Добавьте к мясу лук и чеснок, жарьте в течение нескольких минут, помешивая.
Add wine, tomato juice to the contents of the pan, salt, pepper, stir, add oregano sprigs, cover with a lid and place in the oven for 1 hour.
Добавьте к содержимому сковороды вино, томатный сок, посолите, поперчите, перемешайте, положите веточки орегано, накройте крышкой и поставьте в духовку на 1 час.
Add pasta to the meat, pour boiling water over it, put a piece of butter on top, stir and put in the oven for another 30 minutes. During this time, it is recommended to stir the contents of the pan several times and, if the water has boiled away, add boiling water from the kettle.
Добавьте к мясу макароны, залейте кипятком, положите сверху кусочек сливочного масла, перемешайте и поставьте в духовку еще на 30 минут. В течение этого времени рекомендуется несколько раз перемешивать содержимое сковороды и, если выкипела вода, то добавить кипяток из чайника.
Serve the finished dish hot, sprinkled with grated cheese on top. Garnish with slices of fresh cucumbers, tomatoes and sprigs of parsley, because Greek national cuisine has always been distinguished by an abundance of fresh vegetables and herbs.
Готовое блюдо подавайте горячим, посыпав сверху тертым сыром. Украсьте дольками свежих огурцов, помидора и веточками петрушки, ведь греческая национальная кухня всегда отличалась обилием свежих овощей и зелени.