Prepare squid carcasses that will serve as the basis for cutting. Make sure that the fillet is dense, light-colored, without scratches or cuts, so the appetizer will surely turn out perfect.
Приготовьте тушки кальмара, которые будут служить основой нарезки. Следите за тем, чтобы филе было плотное, светлое, без царапин и порезов, так закуска наверняка получится идеальной.
Boil the squid in salted water for no more than 2 minutes. Then drain off the excess liquid and leave the meat to cool. Make sure it is not overcooked. Cut the squid meat into medium-thick rings.
Отварите кальмар в подсоленной воде не более 2 минут. Затем слейте лишнюю жидкость, оставьте мясо остывать. Следите, чтобы оно не было переварено. Нарежьте мясо кальмара кольцами средней толщины.
Remove the bones from the fish and cut the fish into slices. Take a squid ring and place a piece of fish.
Удалите из рыбы кости и нарежьте рыбу слайсами. Возьмите кольцо кальмара и поставьте кусочек рыбки.
Garnish the dish with lettuce and parsley. A sprig of basil or cilantro is also suitable for decoration.
Украсьте блюдо листьями салата, петрушки. Для украшения также подойдет веточка базилика или кинзы.