Pour boiling water over the shrimp; if you have raw shrimp, add them to boiling salted water and cook for 10-15 minutes, remove the shell. A tip to make the squid easier to clean is to fill it with hot water for 2-3 minutes, then rinse under cold running water.
Креветки обдайте кипятком, если у вас сырые то креветки необходимо закинуть в кипящую подсоленную воду и варить 10-15 минут, очистите от панциря. Совет, чтобы кальмар легче чистить- залейте его на 2-3 минуты горячей водой, после промойте под холодной, проточной водой.
Cover the rice with water and cook until done.
Рис залейте водой и варите до готовности.
Cut the squid into rings. Peel the onion and cut into half rings. Cut the tomatoes into cubes. Wash the pepper under water, then remove the insides and cut into strips.
Кальмары нарежьте кольцами. Лук почистите и нарежьте полукольцами. Помидоры режьте кубиками. Перец вымойте под водой, затем уберите внутренности и нарежьте соломкой.
Fry onion, garlic and bell pepper in vegetable oil. Once the vegetables have softened, add tomatoes and spices to taste. When the tomatoes have released their juice well, add the shrimp and squid. Simmer everything together for 5 minutes until the seafood is ready.
Лук, чеснок и болгарский перец обжарьте на растительном масле. Как овощи смягчились, добавьте помидоры и специи по вкусу. Когда помидоры хорошо пустят сок, добавьте креветок и кальмаров. Тушите все вместе минут 5 до готовности морепродуктов.
To serve, place rice on a plate and drizzle or place a mixture of vegetables and seafood next to it.
При подаче выложите на тарелку рис и полейте или выложите рядом смесь из овощей и морепродуктов.