Soak the rice in warm water for 60 minutes, then rinse several times. Cut the meat into pieces weighing 60 g. Peel one onion and cut into half rings, leave the second whole. Cut the carrots into cubes. Soak the prunes in water for 10 minutes, rinse and cut lengthwise. Leave the head of garlic whole, just remove the outer shell.
Рис замочите в теплой воде на 60 минут, затем промойте несколько раз. Мясо нарежьте кусками весом 60 г. Одну головку лука почистите и нарежьте полукольцами, вторую оставьте целой. Морковь нарежьте брусочками. Чернослив залейте водой на 10 минут, промойте и разрежьте вдоль. Головку чеснока оставьте целой, лишь снимите верхнюю оболочку.
Place the cauldron on the fire, pour oil into it and heat it. Disassemble the onion into scales, put them in oil and fry, stirring, until brown. Then delete it. Next, place the pieces of meat into the cauldron and fry until golden brown.
Поставьте казан на огонь, налейте в него масло и раскалите. Луковицу разберите на чешуйки, положите их в масло и жарьте, помешивая, до коричневого цвета. Затем удалите его. Далее в казан положите куски мяса и обжаривайте до румяной корочки.
Add onion half rings to the meat, stir and fry, stirring until golden brown.
Добавьте к мясу полукольца лука перемешайте и жарьте, помешивая до золотистого цвета.
Place the carrots on the meat, sprinkle with pilaf seasoning, salt, pour in ½ cup of water, stir and cook over low heat until the carrots are soft.
Выложите морковь на мясо, посыпьте приправой для плова, посолите, влейте ½ стакана воды, перемешайте и готовьте на малом огне до мягкости моркови.
Place a layer of rice, pieces of prunes on top of the carrots, and press a head of garlic in the middle. Pour boiling water over everything, placing a slotted spoon under the stream so as not to disturb the layer. The water level should be 1 cm higher than the rice. Add heat to medium. Cover the cauldron with a lid.
Выложите поверх моркови слой риса, кусочки чернослива, а посередине вдавите головку чеснока. Залейте все кипящей водой, подставляя под струю шумовку, чтоб не нарушить слой. Уровень воды должен быть выше риса на 1 см. Добавьте огонь до среднего. Накройте казан крышкой.
When the rice absorbs water, the pilaf is ready. Let it sit covered for 30 minutes. Then remove the garlic. The crumbly, aromatic pilaf is ready.
Когда рис впитает воду, это значит плов готов. Дайте ему постоять под крышкой 30 минут. Затем удалите чеснок. Рассыпчатый, ароматный плов готов.
Place the finished dish on portioned plates and serve with fresh vegetables and pita bread.
Готовое блюдо выложите на порционные тарелки и подайте со свежими овощами и лавашем.