Take out all the ingredients. Peel and rinse the potatoes. Sort the green onions and rinse.
Достаньте все ингредиенты. Картофель очистите и промойте. Лук зеленый переберите и промойте.
Prepare mashed potatoes. Cut the potatoes into large pieces, place them in a saucepan, add cold water and salt. Bring to a boil, then reduce heat and simmer for 20-30 minutes until soft. Drain the water. Melt the butter. Add melted butter to the potatoes and, stirring, pour in the hot milk.
Приготовьте картофельное пюре. Картошку нарежьте большими кусками, положите в кастрюлю, добавьте холодную воду и соль. Доведите до кипения, потом уменьшите огонь и варите 20-30 минут до мягкости. Слейте воду. Растопите сливочное масло. В картофель добавьте растопленное масло и, помешивая, влейте горячее молоко.
Prepare the dough. Mix flour and salt. Add cold butter, cut into small pieces. Knead with your hands until the mixture resembles crumbs. Add eggs and cold water. Stir until smooth. Wrap the dough in film. Place in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте тесто. Смешайте муку и соль. Добавьте холодное, нарезанное маленькими кусочками, масло. Руками вымесите, чтобы смесь стала похожа на крошку. Добавьте яйца и холодную воду. Перемешайте до однородности.Тесто заверните в пленку. Отправьте в холодильник на 30 минут.
Prepare the filling. Grate the cheese on a coarse grater. Place mashed potatoes in a bowl, add sour cream, milk, grated cheese. Season with salt and pepper. Mix everything thoroughly until smooth.
Приготовьте начинку. Натрите сыр на крупной терке. В миску выложите картофельное пюре, добавьте сметану, молоко, тертый сыр. Посолите и поперчите. Все тщательно перемешайте до однородной массы.
Assemble the pie. Roll out the dough and place it in the pan so that the sides are covered, remove excess dough. Place the filling on the crust and smooth it out.
Соберите пирог. Раскатайте корж из теста и выложите его в форму таким образом, чтобы бортики были закрыты, удалите излишки теста. Выложите начинку на корж, выровняйте.
Bake the pie. Bake the pie in the oven preheated to 180°C for 30-45 minutes. Let the pie sit for 10-15 minutes before serving.
Запеките пирог. Запеките пирог в духовке, разогретой до 180 °C, 30-45 минут. Перед подачей дайте пирогу постоять 10-15 минут.
This pie is best served warm.
Этот пирог лучше подавать в теплом виде.