To speed up cooking, prepare all ingredients in advance. Peel and rinse potatoes and onions. Remove the kefir from the refrigerator so that it is at room temperature. This will speed up fermentation. Remove the butter from the refrigerator until it softens. Place sesame seeds in a separate bowl.
Для ускорения приготовления подготовьте все ингредиенты заранее. Картофель и лук очистите и промойте. Кефир достаньте из холодильника, чтобы он был комнатной температуры. Это ускорит брожение. Масло сливочное достаньте из холодильника, чтобы оно размягчилось. Кунжут насыпьте в отдельную миску.
Knead the dough. Mix kefir, butter, salt and flour. Knead the soft dough until it can be rolled out. Add more flour if necessary. Divide the dough into two equal parts. Place in separate bowls and cover with a towel. Leave to rise for 30 minutes.
Замесите тесто. Смешайте кефир, сливочное масло, соль и муку. Вымесите мягкое тесто так, чтобы его можно было раскатать. При необходимости добавьте больше муки. Разделите тесто на две равные части. Положите в разные миски и накройте полотенцем. Оставьте подниматься 30 минут.
Make the filling. Cut the onion into rings approximately 0.4 cm thick. Cut the potatoes into thin strips 0.2cm x 5cm.
Сделайте начинку. Лук нарежьте кольцами толщиной примерно 0,4см. Картофель нарежьте тонкой соломкой 0,2см х 5см.
Prepare the pie for baking. Roll both parts of the dough into flat cakes. First, roll out the first piece to a thickness of 1 cm and place it on a baking sheet. Place potatoes on top and spread with sour cream. Place onions on top and add salt. Roll out the second part of the dough thinner than the first. Make it a little larger in diameter. Cover the filling with a second layer. Seal the edges of the dough and make cuts on top with scissors or punctures with a fork. Grease the top with vegetable oil and sprinkle with sesame seeds.
Подготовьте пирог к выпечке. Обе части теста раскатайте на лепешки. Сначала первый кусок раскатайте толщиной 1 см, переложите на противень. Сверху выложите картофель, промажьте сметаной. Поверх разложите репчатый лук, посолите. Вторую часть теста раскатайте тоньше, чем первую. Сделайте ее немного больше в диаметре. Накройте начинку вторым пластом. Края теста скрепите, сверху сделайте надрезы ножницами или проколы вилкой. Верх смажьте растительным маслом и посыпьте кунжутом.
Bake the pie. Bake the pie in the oven until golden brown for 40-45 minutes at 190 degrees.
Выпеките пирог. Выпекайте пирог в духовке до золотистой корочки 40-45 минут при температуре 190 градусов.
Serve the raw potato pie warm. To serve, cut the pie into portions. Carefully place each piece on a small plate so that the inner layers are visible.
Пирог с сырой картошкой подавайте теплым. Для подачи нарежьте пирог на порционные куски. Каждый кусок аккуратно выложите на небольшую тарелку, чтобы были видны внутренние слои.