Thaw the puff pastry at room temperature in advance. Wash the potatoes and peel the skins. Wash and dry the zucchini, then cut off the stem. Rinse a bunch of green onions well and shake off the water. Tip: be careful not to defrost the dough too much, otherwise the layers of dough will stick together and will be difficult to separate.
Заранее разморозьте при комнатной температуре слоеное тесто. Картофель вымойте и очистите от шкурки. Кабачок также вымойте и обсушите, затем обрежьте плодоножку. Пучок зеленого лука хорошо промойте и отряхните от воды. Совет: будьте внимательны и не разморозьте тесто слишком сильно, иначе пласты теста слипнутся между собой и их будет тяжело разъединить.
Prepare vegetables for filling. Rinse the potatoes again under running water and cut into small strips. Grate the zucchini on a coarse grater by hand or using a food processor. Finely chop the green onions. Place the vegetables and herbs in a convenient container of a suitable size, add salt and ground black pepper. Mix the filling thoroughly.
Подготовьте овощи для начинки. Картофель еще раз сполосните под проточной водой и нарежьте мелкой соломкой. Кабачок натрите на крупной терке вручную или с помощью кухонного комбайна. Зеленый лук мелко нашинкуйте. Овощи и зелень переложите в удобную емкость подходящего размера, добавьте соль и черный молотый перец. Начинку тщательно перемешайте.
Prepare the dough. Divide the dough into two equal parts. Roll out both parts of the dough into rectangular layers, dusting the work surface with flour to prevent the dough from sticking. Preheat the oven to 170 degrees.
Подготовьте тесто. Тесто разделите на две одинаковые части. Раскатайте обе части теста в прямоугольные пласты, присыпая рабочую поверхность мукой, чтобы тесто не прилипало. Заранее включите духовку разогреваться до 170 градусов.
Form a pie. Line a baking tray with parchment and place one rolled out layer of dough on it. Carefully place the potato, onion and zucchini filling on top. Cover the top of the filling with the second rolled out layer of dough and seal the edges. Use a fork to poke holes in the top of the pie to allow steam to escape during baking and prevent the pie from cracking. Beat one egg in a bowl using a fork or whisk and brush the top and edges of the cake with a silicone brush.
Сформируйте пирог. Противень для выпечки застелите пергаментом и выложите на него один раскатанный пласт теста. Сверху аккуратно разложите начинку из картофеля, лука и кабачков. Вторым раскатанным пластом теста накройте начинку сверху и скрепите края. Вилкой сделайте проколы по верху пирога, чтобы при выпечке выходил пар и пирог не треснул. Взбейте в мисочке одно яйцо с помощью вилки или венчика и силиконовой кисточкой смажьте пирог сверху и по краям.
Bake a pie. Place a baking sheet with potato pie made from puff pastry into the oven and bake at 170 degrees for 40-50 minutes. The top of the pie should be browned but not burnt.
Испеките пирог. Противень с картофельным пирогом из слоеного дрожжевого теста отправьте в духовку и выпекайте при температуре 170 градусов 40-50 минут. Верх пирога должен зарумяниться, но не пригореть.
Pie with potatoes and zucchini will be good both hot and cold. Serve it, cut into portions, along with fresh cherry tomatoes and sprigs of fresh dill.
Пирог с картофелем и кабачком будет хорош как в горячем, так и в остывшем виде. Подавайте его, нарезанным на порционные кусочки, вместе со свежими помидорами черри и веточками свежей зелени укропа.