Place the hearts in a colander, rinse under running water and leave for 15-20 minutes to drain excess water. Then dry on a clean towel. Wash grapefruit, lettuce and cherry tomatoes. Prepare long wooden skewers for frying the hearts and a serving dish. Tip: to get rid of blood clots, before cooking, it is better to soak chicken hearts for half an hour in a deep container with cold water.
Сердечки откиньте в дуршлаг, промойте под проточной водой и оставьте на 15-20 минут, чтобы стекла лишняя вода. Затем обсушите на чистом полотенце. Помойте грейпфрут, листья салата и помидоры черри. Приготовьте длинные деревянные шпажки для обжарки сердечек и блюдо для сервировки. Совет: чтобы избавиться от сгустков крови, перед приготовлением куриные сердца лучше замочить на полчаса в глубокой емкости с холодной водой.
Prepare the ingredients for the marinade. Peel the garlic and finely chop it with a sharp knife or squeeze it through a special garlic press. Peel the ginger root, rinse and grate on a fine grater. Wash the chili pepper, remove the stem and clean out the seeds. Cut the pepper into thin half rings. Cut a clean grapefruit in half and squeeze the juice out of each half.
Подготовьте продукты для маринада. Чеснок очистите от шелухи и мелко порубите острым ножом или выдавите через специальный пресс для чеснока. Корень имбиря очистите, сполосните и натрите на мелкой терке. Перец чили вымойте, удалите плодоножку и вычистите семена. Нарежьте перец тонкими полукольцами. Чистый грейпфрут разрежьте пополам и выдавите из каждой половинки сок.
Prepare the marinade. In a container for marinating hearts, combine garlic, grated ginger, chili pepper rings and grapefruit juice. Add salt, soy sauce and olive oil to them. Stir the marinade thoroughly.
Приготовьте маринад. В емкости для маринования сердечек смешайте чеснок, натертый имбирь, кольца перца чили и грейпфрутовый сок. К ним добавьте соль, соевый соус и оливковое масло. Маринад тщательно размешайте.
Marinate the hearts. Place the chicken hearts into the marinade and mix well. Cover the container with the hearts with cling film and refrigerate for 1.5 hours so that the hearts are well marinated.
Замаринуйте сердечки. Положите куриные сердечки в маринад и хорошо перемешайте. Затяните емкость с сердечками пищевой пленкой и уберите в холодильник на 1,5 часа, чтобы сердца хорошо промариновались.
Fry the chicken hearts. When the hearts are marinated, remove them from the refrigerator and place them on long wooden skewers, piercing the hearts exactly in the middle. Heat a frying pan without oil and fry the chicken hearts on skewers for 20 minutes, turning so that the hearts are well cooked on all sides.
Обжарьте куриные сердца. Когда сердечки промаринуются, достаньте их из холодильника и посадите на длинные деревянные шпажки, протыкая сердца ровно посередине. Разогрейте сковороду без масла и обжарьте куриные сердца на шпажках в течение 20 минут, переворачивая, чтобы сердечки хорошо прожарились со всех сторон.
Without removing the hearts from the skewers, place them on a plate previously lined with lettuce leaves and garnish with halved cherry tomatoes.
Сердечки, не снимая со шпажек, выложите на блюдо, предварительно застеленное листьями салата, и украсьте нарезанными пополам помидорами черри.