Wash the fish, dry with paper towels, cut into small pieces. Peel the garlic and pass through a press. Peel the tangerines, divide into slices, squeeze out the juice, and finely chop the pulp. To serve, wash and dry the parsley leaves. Prepare a jar with a lid.
Рыбу вымойте, обсушите бумажными полотенцами, нарежьте небольшими кусочками. Чеснок очистите, пропустите через пресс. Мандарины очистите, разделите на дольки, выдавите сок, мякоть мелко нарежьте. Листики петрушки для подачи вымойте и обсушите. Приготовьте банку с крышкой.
Brew some tea. Brew strong green tea. For 1 tsp. brewing requires 50 ml of boiling water. Let it brew.
Заварите чай. Заварите крепкий зеленый чай. На 1 ч.л. заварки нужно 50 мл кипятка. Дайте настояться.
Make the marinade. In a deep bowl, mix garlic, hot pepper, tangerine juice and pulp, salt, spices (ground black pepper, cloves, allspice, dried parsley, tarragon, marjoram, anise), pour in tea, vinegar, oil, wine. Mix the contents thoroughly.
Сделайте маринад. В глубокой миске смешайте чеснок, острый перец, сок и мякоть мандарина, соль, специи (черный молотый перец, гвоздику, душистый перец горошком, сушеную петрушку, эстрагон, майоран, анис), влейте чай, уксус, масло, вино. Тщательно перемешайте содержимое.
Send the fish for marinating. Place pink salmon pieces in a jar, pour marinade over them, and close with a lid. Store in a cool place for 2 days. Stir the contents occasionally.
Отправьте рыбу на маринование. Кусочки горбуши выложите в банку, залейте маринадом, закройте крышкой. Уберите в холодное место на 2 суток. Иногда перемешивайте содержимое.
Remove the fillet pieces from the jar and cut into thin slices. Place marinated fish on a serving plate and garnish with fresh parsley leaves and lemon wedges.
Кусочки филе извлеките из банки, нарежьте тонкими ломтиками. Выложите маринованную рыбу на сервировочную тарелку, украсьте листиками свежей петрушки и дольками лимона.