Thaw the squids if necessary, clean them in any convenient way and cut them so that they become flat. Prepare the grill, light the coals about 40 minutes before the start of frying, so that they have time to burn out, because for seafood the temperature should be lower than for meat.
Разморозьте, если это нужно, кальмары, очистите их любым удобным способом и разрежьте, чтобы они стали плоскими. Подготовьте мангал, разожгите угли примерно за 40 минут до начала жарки, чтоб они успели прогореть, ведь для морепродуктов температура должна быть ниже, чем для мяса.
Place the garlic in the marinade container, crushing it with a knife blade, pour in olive oil, add salt, pepper, dry herbs and mash everything well with a fork. Pour the marinade over the squid, mix well, cover and let marinate for 30 minutes.
В емкость для маринада положите чеснок, раздавив его лезвием ножа, налейте оливковое масло, добавьте соль, перец, сухие травы и все хорошо разотрите вилкой. Кальмары залейте маринадом, хорошо перемешайте, накройте и дайте промариноваться 30 минут.
Place the marinated squid on the grill and grill over medium heat for 1-2 minutes on each side.
Замаринованные кальмары выложите на решетку и пожарьте на гриле на среднем жаре по 1-2 минуты с каждой стороны.
Remove the finished squid from the grill, place on a plate, sprinkle with lemon juice and sprinkle with herbs.
Готовые кальмары снимите с гриля, выложите на тарелку, сбрызните лимонным соком и посыпьте зеленью.
Serve the squid on a large platter with the salad mixture, a sprig of cherry tomatoes and lemon wedges.
Подайте кальмары на большом блюде, уложив рядом салатную смесь, веточку помидоров черри и дольки лимона.