Wash the shrimp, remove the shells, heads, tails and rinse the intestinal vein. Wash the vegetables, let them dry, chop the broccoli. Cut the pepper into small squares. Peel the onion and garlic, finely chop the garlic cloves. Boil chicken broth.
Вымойте креветки, уберите панцири, головы, хвостики и промойте кишечную вену. Помойте овощи, дайте им обсохнуть, измельчите брокколи. Перец нарежьте небольшими квадратами. Почистите лук и чеснок от шелухи, зубчики чеснока мелко нарежьте. Отварите куриный бульон.
Place the rice noodles in a saucepan, put on the fire, add boiling water, salt to taste, and leave to simmer for 5 minutes, covered, until tender. At the end of cooking, drain the noodles in a colander, drain off excess liquid, and let cool.
Выложите рисовую лапшу в кастрюлю, поставьте на огонь, залейте кипятком, посолите по вкусу, оставьте под крышкой на 5 минут вариться до готовности. По окончании варки откиньте лапшу на дуршлаг, слейте лишнюю жидкость, дайте остыть.
In a small bowl, combine chicken broth, fish sauce and chili sauce. Stir.
В небольшой миске соедините куриный бульон, рыбный соус и соус чили. Перемешайте.
Heat a wok pan. Add peanut butter (or whatever you use). Add shrimp and fry, stirring constantly, for 3 minutes. Transfer the shrimp to a separate container.
Разогрейте сковороду вок. Добавьте арахисовое масло (или то, которое используете). Выложите креветки, жарьте, постоянно мешая, 3 минуты. Переложите креветки в отдельную емкость.
Add onion and garlic to the wok, after 30 seconds add bell pepper and broccoli. Pour in 1 tbsp. water, cover and simmer for 2 minutes, then transfer the mixture to the shrimp.
В вок положите лук, чеснок, через 30 секунд добавьте болгарский перец и брокколи. Влейте 1 ст.л. воды, накройте крышкой и тушите 2 минуты, после чего переложите смесь к креветкам.
Pour the cooled noodles into the wok and pour the mixture of broth and sauces over them. Cook for 2 minutes, then crack 2 eggs into it. Stirring vigorously, cook for 1 minute, then add shrimp and vegetables. Cook for 2 minutes.
Высыпьте в вок остывшую лапшу, залейте ее смесью бульона и соусов. Готовьте 2 минуты, затем разбейте туда 2 яйца. Активно помешивая, готовьте 1 минуту, после чего засыпьте креветки с овощами. Готовьте 2 минуты.
Serve Thai wok noodles in cardboard boxes as street food, and use chopsticks instead of forks.
Подавайте тайскую лапшу вок в картонных коробках как стрит-фуд, а вместо вилок используйте палочки для еды.