Prepare all the ingredients. Clean the lamb from fat, excess veins and chaff. Wash the eggplants, peel the seeds from the peppers, peel the onions and carrots, and wash the vegetables.
Приготовьте все продукты. Баранину очистите от жира, лишних жилок и плевы. Помойте баклажаны, очистите от семян перец, от кожуры – лук и морковь, помойте овощи.
Cut the meat into large pieces. Rub salt, pepper, rosemary into it. Grate one onion and coat the meat with it. Leave to marinate for 1 hour.
Мясо порежьте на крупные куски. Вотрите в него соль, перец, розмарин. Одну луковицу натрите на терке и обмажьте нею мясо. Оставьте мариноваться на 1 час.
Cut the rest of the onion into rings, add to the meat and pour over the Borjomi. Let it sit for 1 hour.
Остальной лук нарежьте кольцами, добавьте в мясо и залейте боржоми. Пусть постоит 1 час.
Place everything on a baking sheet. Chop the eggplants, peppers, and carrots coarsely and add to the lamb. Place in the oven for 1 hour 20 minutes.
Выложите все на противень. Баклажаны, перец, морковь нарежьте крупно, обложите баранину. Отправьте в духовку на 1 час 20 мин.
15 minutes before readiness, add tomatoes.
За 15 мин до готовности доложите помидоры.
Carefully place vegetables on a plate with bone-in lamb. Place eggplants around. Place a few pieces of pepper along one edge in the form of petals. On the other side are baked tomatoes.
На блюдо с бараниной на кости аккуратно выложите овощи. Вокруг уложите баклажаны. По одному краю несколько кусочков перца выложите в виде лепестков. С другой стороны – запеченные помидоры.