Thaw the squid carcasses and place in boiling water for 1 minute, then transfer them to cold water. The temperature difference will quickly remove the film on the squid's body. After this, cut the squid, clean the inside and remove the chitinous plate. Wash the squid with water and cut into 1 cm strips. Remove the stem and seeds from the bell pepper, then cut into strips. Chop the zucchini into strips. Cut the onion into thin half rings. Chop the parsley with a knife.
Разморозьте тушки кальмаров и положите в кипяток на 1 минуту, затем переложите их в холодную воду. От перепада температур пленка на теле кальмара быстро снимется. После этого разрежьте кальмаров, почистите внутри и достаньте хитиновую пластину. Помойте кальмаров водой и нарежьте полосками по 1 см. У болгарского перца удалите плодоножку и семена, затем нарежьте соломкой. Цукини измельчите соломкой. Лук нарежьте тонкими полукольцами. Петрушку измельчите ножом.
Pour vegetable oil into the pan and fry the squid strips in it for 1-2 minutes, stirring constantly. After this, remove them from the pan onto a plate. Fry the onion until golden brown. Add bell pepper, zucchini and chopped garlic to the onion, stir and cook for 5-7 minutes, covered, over low heat.
Налейте в сковороду растительное масло и обжарьте на нем полоски кальмаров в течение 1-2 минут, постоянно помешивая. После этого снимите их со сковороды на тарелку. Лук обжарьте до золотистого цвета. Добавьте к луку болгарский перец, цукини и измельченный чеснок, перемешайте и готовьте 5-7 минут под крышкой на небольшом огне.
Mix soy sauce with teriyaki and add to the pan with the vegetables. Add squid strips, stir, heat, sprinkle with chopped parsley and remove from heat.
Смешайте соевый соус с терияки и добавьте в сковороду к овощам. Положите полоски кальмаров, перемешайте, прогрейте, посыпьте измельченной петрушкой и уберите с огня.
Pour 2 liters of water into a saucepan, add a pinch of salt, let it boil, add udon noodles and cook for 5 minutes. Drain the water. To prevent the noodles from sticking together, add a little vegetable oil and stir. Place the finished noodles in the center of the dish and place the squid and vegetables on top. Sprinkle with parsley.
Налейте в кастрюлю 2 литра воды, добавьте щепотку соли, дайте закипеть, положите в нее лапшу удон и варите 5 минут. Слейте воду. Чтоб лапша не слиплась, добавьте немного растительного масла, перемешайте. Готовую лапшу положите в центр блюда, сверху выложите кальмаров с овощами. Посыпьте зеленью петрушки.
Sprinkle the finished dish with sesame seeds and fresh green onions.
Готовое блюдо присыпьте семенами кунжута и свежим зеленым луком.