Clean the squid from the insides, remove the film. Grate the carrots on a medium grater and cut the bell pepper into small pieces. Chop the greens.
Очистите кальмар от внутренностей, снимите пленку. Натрите морковь на средней терке, а болгарский перец нарежьте небольшими кусочками. Зелень измельчите.
Cut the cleaned squid into strips about 1.5 cm wide and place on the bottom of a deep baking sheet pre-greased with oil.
Очищенные кальмары нарежьте на полоски шириной около 1,5 см и уложите на дно глубокого противня заранее смазанного маслом.
Cover the squid with a layer of carrots, then slices of pepper and a layer of parsley. Add a little salt.
Кальмар накройте слоем моркови, затем кусочками перца и слоем петрушки. Немного посолите.
Place the baking sheet with the dish in a steamer prepared in advance and cook for 1 hour. With active boiling, you can remove the dish 3-5 minutes earlier.
Противень с блюдом поместите в подготовленную заранее пароварку и готовьте в течении1 часа. При активном кипении блюдо можете доставать на 3-5 минут раньше.
Serve squid with vegetables along with your favorite sauce.
Подавайте кальмары с овощами вместе с любимым соусом.