Wash the carrots and potatoes, peel and cut into large pieces, as for stewing. Cut the onions into rings, tomatoes into cubes. Peel the bell pepper from seeds and cut into strips. Cut the lamb ribs into portions.
Морковь и картофель помойте, очистьте и нарежьте крупными кусками, как для тушения. Лук порежьте кольцами, томаты кубиками. Болгарский перец очистьте от семян и порежьте соломкой. Бараньи ребрышки разрежьте на порционные куски.
Place potatoes, carrots, onion rings, meat, tomato pieces, bell peppers, bay leaves, and allspice peas into the multicooker bowl. Fill everything with clean cold water up to the “maximum” mark. Add salt and stir. Place a piece of butter on top, close the lid and valve. Cook on the “stew” program for 90 minutes.
В чашу мультиварки положите картофель, морковь, кольца лука, мясо, кусочки томатов, перец болгарский, лавровый лист, душистый перец горошек. Залейте все чистой холодной водой до отметки в «максимум». Посолите и перемешайте. Сверху положите кусочек сливочного масла, закройте крышку и клапан. Готовьте на программе «тушенка» 90 минут.
After the signal, do not open the lid immediately, wait a few minutes. Open the lid, put chopped garlic and herbs into the shurpa. Mix everything and serve.
После сигнала не открывайте крышку сразу, подождите несколько минут. Откройте крышку, положите в шурпу измельченный чеснок и зелень. Перемешайте все и можно подавать.
Place shurpa meat and potatoes on a beautiful dish, pour the thick, rich broth into bowls, sprinkle with finely chopped cilantro - this is how this Central Asian dish is served.
Выложите на красивое блюдо мясо из шурпы и картофель, а густой, наваристый бульон, разлейте в пиалы, присыпьте мелкорубленой кинзой – так подают это среднеазиатское кушанье.