Prepare all the ingredients for the dish. Weigh out the required amount of squid and tomatoes. Wash the tomatoes, peel and wash the onions and garlic.
Подготовьте все ингредиенты блюда. Отвесьте нужное количество кальмаров, томатов. Помойте помидоры, очистите и помойте лук и чеснок.
Cut the squid into equal rings. Fry in vegetable oil for 2-3 minutes.
Кальмары нарежьте одинаковыми кольцами. Обжарьте на растительном масле 2-3 минуты.
Finely chop the onion and garlic and fry until transparent golden brown.
Лук и чеснок мелко нашинкуйте и обжарьте до прозрачно-золотистого цвета.
Add grated tomatoes to the onion and bring to a boil.
Добавьте к луку протертые на терке помидоры, доведите до кипения.
Add chopped squid, herbs, spices, salt and pepper to taste into a frying pan with vegetables. Simmer them for 1 minute.
Отправьте в сковороду с овощами нарезанные кальмары, травы, специи, соль и перец по вкусу. Томите их 1 минуту.
Serve the squid with a colorful tomato sauce. Garnish the dish with a sprig of herbs, such as dill.
Подайте кальмары с ярким соусом из томатов. Украсьте блюдо веточкой зелени, например, укропа.