Prepare the entire set of products for sushi, measure out the required amount of rice, cottage cheese, seafood, herring.
Приготовьте весь набор продуктов для суши, отмерьте нужное количество риса, творожного сыра, морепродуктов, сельди.
Rinse the rice, boil it for 15 minutes, then remove from the heat and leave to steam under the lid for another 15 minutes. Cool, add 50 ml of water, 50 ml of rice vinegar, 1 tsp. salt and 1 tbsp sugar.
Промойте рис, отварите его 15 минут, затем уберите с огня и оставьте пропариться под крышкой еще 15 минут. Остудите, добавьте к нему 50 мл воды, 50 мл рисового уксуса, 1 ч.л. соли и 1ст.л.сахара.
Cut herring fillets and cucumbers into slices.
Филе сельди и огурцы нарежьте ломтиками.
For thin rolls, cut the nori leaves in half; for complex rolls, leave them whole. Wrap the mat in film. Place a lump of rice the size of a medium apple on the rough side of the nori, and leave the edge of the nori closed. The first filling is curd cheese, herring, pickled cucumber. Using a mat, roll up the roll. Cut it with a moistened knife.
Листья нори для тонких роллов разрежьте пополам, для сложных - оставьте целыми. Циновку оберните в пленку. На шершавую сторону нори выложите комок риса размером среднего яблока, и оставьте закрытым край нори. Первая начинка - творожный сыр, сельдь, соленый огурец. При помощи циновки сворачиваем ролл. Нарезаем его смоченным ножом.
We do sushi “inside out” in the same way: spread the rice over the nori and turn the nori over so the rice is facing down. Second filling: cheese, shrimp, fresh cucumber. Third filling: cheese, seafood, fresh cucumber. Roll the roll “inside out” in sesame seeds.
Суши "наизнанку" делаем так же: распределяем на нори рис и переворачиваем нори рисом вниз. Вторая начинка: сыр, креветки, свежий огурец. Третья начинка: сыр, морепродукты, свежий огурец. Рол «наизнанку» обвалять в кунжуте.
Place soy sauce on a plate of sushi, garnish with ginger, giving it the shape of rose petals, and wasabi in the form of leaves.
На тарелку с суши поместите соевый соус, украсьте имбирем, придав ему форму лепестков розы, и васаби - в виде листиков.