Wash, remove films and cut the lamb meat into small pieces. Peel the onion and cut into pieces. Sift the flour into a dry bowl, beat the eggs a little.
Помойте, очистите от пленок и разрежьте на небольшие куски баранье мясо. Почистите лук и нарежьте на куски. Просейте муку в насухо вытертую миску, немного взбейте яйца.
Place the chopped onion in a frying pan, pour in a small amount of vegetable oil and fry for 2-3 minutes until golden brown. Transfer the fried onion to a plate and let it cool, then add to the meat and pass through a meat grinder. Season the minced meat to taste with salt and pepper, pour in boiled water and mix thoroughly until smooth.
Нарезанный лук отправьте в сковороду, вылейте туда же небольшое количество растительного масла и обжаривайте 2-3 минуты до появления золотистого цвета. Обжаренный лук переложите в тарелку и дайте ему остыть, а затем добавьте к мясу и пропустите через мясорубку. Приправьте фарш по вкусу солью и перцем, влейте кипяченую воду и тщательно перемешайте до однородности.
Mix sifted flour, eggs, vegetable oil, milk and salt in a large deep bowl. Gently stir the thick dough until smooth and soft. Cover the bowl tightly with cling film or towels and leave in a cool place for about 2 hours.
Смешайте в большой глубокой посуде просеянную муку, яйца, растительное масло, молоко и соль. Аккуратными движениями перемешивайте густое тесто до однородного мягкого состояния. Плотно накройте миску пищевой пленкой или полотенцами и оставьте в прохладном месте примерно на 2 часа.
After 2 hours, generously sprinkle a dry surface with flour and lay out the dough. Also, using a dry rolling pin, roll out the dough into a large thin layer about 2 mm wide. Take a glass and use it to make even circles out of the dough. Place a small amount of minced meat in the middle of each circle and pinch the edges of the dumplings tightly.
По истечении 2 часов сухую поверхность щедро присыпьте мукой и выложите тесто. Также сухой скалкой раскатайте тесто в большой тонкий пласт шириной около 2 мм. Возьмите стакан и с его помощью сделайте из теста ровные круги. В середину каждого кружочка выложите небольшое количество фарша и плотно защипните края пельменей.
Place the main part of the resulting dumplings in the freezer; the remaining ones can be cooked immediately. Fill the pan with the required amount of water, add a couple of bay leaves, and season with salt and pepper. Bring water to a boil and add dumplings to it. Cook until tender, about 7-10 minutes after they float.
Основную часть получившихся пельменей поместите в морозильную камеру, оставшиеся можно сварить сразу же. Наберите в кастрюлю нужное количество воды, добавьте пару лавровых листов, приправьте солью и перцем. Доведите воду до кипения и отправьте в нее пельмени. Варите до готовности около 7-10 минут после того, как они всплывут.
Traditionally, dumplings are served with sour cream and dill or parsley, but there are various sauces that go just as well with them. For example, ketchup, cheese-garlic sauce and others.
Традиционно пельмени подают со сметаной и зеленью укропа или петрушки, однако существуют различные соусы, подходящие к ним не хуже. Например, кетчуп, сырно-чесночный соус и другие.