Thaw the squid, rinse, remove the chord located inside the squid's body, and remove the film. Chop the onion. Finely chop the garlic with a knife or pass through a special press.
Разморозьте кальмары, промойте, достаньте хорду, находящуюся внутри тела кальмара, снимите пленку. Лук измельчите. Чеснок мелко нарежьте ножом или пропустите через специальный пресс.
Pour flour and salt into a bowl, add boiling water little by little. Knead the elastic dough, adding vegetable oil to it in a thin stream.
В миску высыпьте муку и соль, понемногу подливайте кипяток. Замесите эластичное тесто, тонкой струйкой добавляя в него растительное масло.
Pass the cleaned squid through a meat grinder or grind it yourself, add onion and garlic. Salt and pepper the resulting minced meat to taste.
Пропустите очищенный кальмар через мясорубку или измельчите самостоятельно, добавьте лук и чеснок. Полученный фарш посолите и поперчите по вкусу.
Roll out the dough, use a glass or a special mold to cut out circles from it - blanks for dumplings. Place the minced meat on them in small portions and make dumplings of any shape.
Раскатайте тесто, стаканом или специальной формой вырежьте из него кружочки – заготовки для пельменей. Небольшими порциями выложите на них фарш, слепите пельмени любой формы.
Place the dumplings in boiling salted water and cook over medium heat until they float to the surface (about 5-8 minutes depending on the stove).
Опустите пельмени в кипящую подсоленную воду и варите на среднем огне до всплытия на поверхность (примерно 5-8 минут в зависимости от плиты).
Place squid dumplings on serving plates and sprinkle with dill. Pour soy sauce into a separate bowl.
Выложите пельмени с кальмарами на порционные тарелки, посыпьте укропом. В отдельную миску налейте соевый соус.