Thaw the squid if it is not refrigerated. Next, wash the squid carcasses well under cold running water. Remove all the insides and remove the film. Then lightly rinse the squid again. Also wash the tomatoes and peel the garlic.
Разморозьте кальмар, если он не охлажденный. Далее хорошо помойте тушки кальмара под холодной проточной водой. Удалите все внутренности и снимите пленку. Потом опять слегка промойте кальмар. Также помойте томаты и очистите чеснок.
Throw the cleaned squid into boiling water and cook for 1-2 minutes, no more. Make sure that they are not overcooked, otherwise they may not taste good and will be like rubber. Place the squids in cold water to cool. When the squids have cooled, clean them of any debris that formed during cooking. Then cut the squid into rings.
Забросьте в кипящую воду очищенные кальмары и варите их 1-2 минуты, не больше. Следите чтобы они не переварились, иначе они могут стать не вкусными и будут как резина. Переложите кальмары в холодную воду, чтобы они остыли.Когда кальмары остынуть, почистите их от ошметков, образовавшихся во время варки. Затем нарежьте кальмары кольцами.
While the squid is cooling, finely chop the garlic and tomatoes
Пока остывают кальмары, нарежьте мелко чеснок и томаты
Add squid to tomato sauce and stir gently. Add a little sunflower oil and salt to boiling water. Cook spaghetti until aldente. The spaghetti will be completely cooked in the frying pan, and when it is ready, serve the dish.
К томатному соусу добавьте кальмары и аккуратно перемешивайте. В кипящую воду добавьте немного подсолнечного масла и соли. Варите спагетти до состояния «Aldente». В сковородке спагетти полностью приготовятся, и когда они будут готовы, то подавайте блюдо на стол.
Before serving, grate the cheese into a fine grater and sprinkle on top. This will give a refined taste to the dish. If desired, decorate the dish with herbs, for example: dill, basil, parsley.
Перед сервировкой потрите сыр на мелкую терку и посыпьте сверху. Это придаст утонченный вкус блюду. По желанию украсьте блюдо зеленью, к примеру: укроп, базилик, петрушка.