Prepare the ingredients for the salad: wash the squid and remove the film. Wash the tomatoes and drain the liquid from the mushrooms and beans. Wash and peel the carrots. Peel the onion.
Подготовьте продукты для салата: кальмары вымойте, очистите от пленки. Промойте помидоры, с грибов и фасоли слейте жидкость. Вымойте и очистите морковь. Очистите лук.
Cut the squid into rings, tomatoes and ham into strips, and mushrooms into thin slices. Grate the carrots on a coarse grater and cut the onion into rings. Heat vegetable oil in a frying pan and fry carrots and onions until soft.
Нарежьте кальмар кольцами, помидоры и ветчину – соломкой, а грибы – тонкими пластинками. Потрите морковь на крупную терку, порежьте лук кольцами. Разогрейте на сковороде растительное масло и обжарьте морковь с луком до мягкости.
Boil salted water in a saucepan, add squid and cook for 2 minutes. Rinse the squid in cold water.
Вскипятите подсоленную воду в кастрюле, выложите кальмары и варите 2 минуты. Промойте кальмары в холодной воде.
In a deep container, mix squid, fried onions and carrots, champignons and canned beans. Season with mayonnaise, mix thoroughly, and then leave in the refrigerator for 10 minutes so that the salad is better soaked.
В глубокой емкости смешайте кальмары, обжаренные лук и морковь, шампиньоны и консервированную фасоль. Заправьте майонезом, тщательно перемешайте, а затем оставьте в холодильнике на 10 минут, чтобы салат лучше пропитался.
Serve the finished salad in portions, garnishing with herbs if desired.
Готовый салат подавайте порционно, при желании, украсив зеленью.