Before cooking, wash the leg of lamb and trim off the veins and fat, then cut the meat into pieces. Peel the onion and cut into half rings. Wash the greens, peel the garlic, chop finely with a knife.
Перед приготовлением вымойте баранью ногу и срежьте жилки и жир, затем нарежьте мясо кусочками. Очистите лук и нарежьте полукольцами. Вымойте зелень, очистите чеснок, мелко прорубите ножом.
Grease a deep frying pan with vegetable oil and place the lamb there. Fry the meat over high heat, stirring constantly, until a crust appears. Then add the onion and fry for another 5-7 minutes.
Глубокую сковороду смажьте растительным маслом и выложите туда баранину. Жарьте мясо на сильном огне, постоянно помешивая, до появления корочки. Затем добавьте лук и обжаривайте еще 5-7 минут.
Boil 250 ml of water and add to the meat. Simmer covered for 10 minutes over low heat.
Вскипятите 250 мл воды и добавьте к мясу. Тушите под крышкой 10 минут на медленном огне.
Then add pomegranate juice and stir, continue to simmer for another 40 minutes. Add chopped herbs, garlic and seasonings to the lamb in pomegranate juice. Simmer for another 25 minutes.
Затем добавьте гранатовый сок и перемешайте, продолжайте тушить еще 40 минут. К баранине в гранатовом соке всыпьте нарезанную зелень, чеснок и приправы. Тушите еще 25 минут.
Serve the dish in portions with a side dish, pouring pomegranate sauce from the pan on top. Rice is an ideal side dish for lamb. If desired, decorate the dish with fresh herbs.
Подавайте блюдо порционно с гарниром, полив сверху гранатовым соусом из сковороды. Идеальным гарниром к баранине будет рис. По желанию, украсьте блюдо свежей зеленью.