Thaw the squids, then put them in boiling water for 2 minutes, remove them and place them in cold water. After this, peel the squid from the film. Don't forget to remove the rod of sorts from the squid's body. Cut the prepared squid into strips 1.5 cm thick. Cut the peeled potatoes into strips. Cut the onion into half rings, grate the carrots on a vegetable grater. Grate the cheese using a special cheese grater.
Разморозьте кальмары, затем положите их на 2 минуты в кипяток, выньте и опустите в холодную воду. После этого очистьте кальмары от пленки. Не забудьте достать своеобразный стержень из тела кальмара. Подготовленные кальмары порежьте полосками толщиной 1,5 см. Почищенный картофель нарежьте соломкой. Лук нарежьте полукольцами, морковь натрите на овощной терке. Сыр натрите на специальной терке для сыра.
Pour half the vegetable oil into the frying pan, heat it up, add the potatoes, add salt and fry until tender, stirring occasionally so as not to burn. Place the finished potatoes in a baking dish. Place chopped squid on the potatoes and add a little salt.
Вылейте в сковороду половину растительного масла, разогрейте, положите картофель, посолите и жарьте до готовности, перемешивая периодически, чтобы не подгорел. Готовый картофель выложите в форму для запекания. на картофель положите порезанные кальмары, немного посолите.
In the remaining oil, fry the onion, then the carrots, one by one, not forgetting to add salt. Place a layer of fried onions and carrots on the squid.
На оставшемся масле по очереди поджарьте сначала лук, затем морковь, не забыв посолить. Выложите на кальмары слой жареного лука и моркови.
Preheat the oven. Cover the pan with foil and bake for 15-20 minutes at 180. Then remove the pan, open the foil, generously sprinkle the dish with cheese and put it back in the oven for 5 minutes. The dish is ready, you can serve.
Духовку предварительно разогрейте. Форму накройте фольгой и запекайте 15-20 минут при t 180. Затем достаньте форму, откройте фольгу, щедро посыпьте блюдо сыром и на 5 минут снова поставьте в духовку. Блюдо готово, можно подавать.
For a festive serving, bake the dish in individual cocotte makers, according to the number of guests. It will take more time, but it will be worth it.
Для праздничной подачи запеките блюдо в индивидуальных кокотницах, по числу гостей. Это займет больше времени, но оно того стоит.