Wash all vegetables. Soak the lentils overnight. Peel the potatoes and cut into cubes. Peel and finely chop the onion, place in a frying pan, add vegetable oil, tomato sauce and simmer. Peel the pepper from seeds and cut into strips. Peel the celery from the outer fibers and cut into pieces. Cut the tomato into cubes. Finely chop the parsley.
Все овощи помойте. Чечевицу замочите на ночь. Картофель почистите и нарежьте кубиками. Лук почистите и мелко нарежьте, положите в сковороду, добавьте растительное масло, томатный соус и потушите. Перец почистите от семян и нарежьте соломкой. Сельдерей очистите от верхних волокон и нарежьте кусочками. Помидор нарежьте кубиками. Петрушку мелко порубите.
Pour vegetable oil into a thick-bottomed pan, heat it and place pieces of lamb with bones there. Allow the meat to lightly brown on all sides. Carefully pour boiling water, add salt and cook the broth for 1.5 hours over low heat.
Налейте в кастрюлю с толстым дном растительное масло, разогрейте и положите туда кусочки баранины с косточками. Дайте мясу слегка обжариться со всех сторон. Осторожно залейте кипящей водой, посолите и варите бульон в течение 1,5 часа на небольшом огне.
Transfer the meat to a plate, add lentils to the broth and cook over low heat until tender. Then add the potatoes and cook for another 10 minutes. Then add onion with tomato sauce, celery, tomato, lamb seasoning and a pinch of sugar to the soup. Cook for another 5 minutes.
Мясо переложите на тарелку, а в бульон всыпьте чечевицу и на малом огне варите до готовности. Затем положите картофель, варите еще 10 минут. После добавьте в суп лук с томатным соусом, сельдерей, помидор, приправу для баранины и щепотку сахара. Поварите еще 5 минут.
Separate the meat from the bone, disassemble into portions and place in the soup. Add bell pepper and chopped garlic. Let it boil and simmer for 5 minutes. Add parsley to the soup, turn off the heat and let stand covered for 5-10 minutes.
Мясо отделите от кости, разберите на порционные куски и положите в суп. Добавьте болгарский перец и рубленый чеснок. Дайте закипеть и потомите 5 минут. Положите в суп зелень петрушки, выключите огонь и дайте постоять под крышкой 5-10 минут.
Serve garlic croutons with the soup; fry baguette slices in butter until golden brown, rub with garlic and sprinkle with spices.
Подайте к супу чесночные гренки, для этого ломтики багета поджарьте на масле до золотистого цвета, натрите чесноком и посыпьте специями.