Clean the squids from the film by immersing them in hot water for a minute, and then immediately in cold water, remove the rod that is in the squid’s body. Peel the apple. Wash and dry the lettuce leaves.
Кальмары очистьте от пленки, опустив их на минуту в горячую воду, а затем сразу в холодную, достаньте стержень, который есть в теле у кальмара. С яблока снимите кожуру. Промойте и обсушите салатные листья.
Boil the cleaned squid for 2-3 minutes in boiling salted water. Boil the potatoes in their skins until tender, let cool and then peel.
Очищенный кальмар отварите 2-3 минуты в кипящей подсоленной воде. Картофель отварите в мундире до готовности, дайте остыть и затем очистите.
Cut the finished squid into strips, potatoes and eggs into quarters. Cut cucumbers and apples into large strips. Cut the olives lengthwise into 4 pieces. Coarsely tear or chop the lettuce leaves.
Готовые кальмары нарежьте соломкой, картофель и яйца — на четвертинки. Огурцы и яблоки нарежьте крупной соломкой. Оливки разрежьте вдоль на 4 части. Крупно нарвите или нарежьте салатные листья.
Place the prepared products in a large bowl, add mayonnaise and mix. Toss the salad before serving.
Подготовленные продукты сложите в большую миску, добавьте майонез и перемешайте. Перемешайте салат перед подачей на стол.
Before serving, garnish the salad with finely chopped dill; if desired, place half a boiled egg on each serving.
Перед подачей украсьте салат мелко нарезанным укропом, по желанию, выложите на каждую порцию по половинке вареного яйца.