Peel the carrots, ginger and onions. Wash the eggplant, peppers and herbs. Cut off the stem of the eggplant and pepper and remove the seeds.
Очистите морковь, имбирь и лук. Вымойте баклажан, перец и зелень. Срежьте плодоножку у баклажана и перца, удалите семена.
Bring a large saucepan of salted water to a boil. Place the udon and cook for 6-8 minutes. Transfer the finished noodles to a colander and rinse in cold water.
В большой кастрюле подсоленную воду доведите до кипения. Выложите удон и варите 6-8 минут. Готовую лапшу переложите на дуршлаг и промойте в холодной воде.
Cut the eggplant into two pieces lengthwise, then cut into slices 0.5-0.7 cm thick. Place them on a baking tray lined with baking paper. Bake in the oven in the “Grill” mode preheated to 250˚C for 5 minutes. Then turn over and cook for another 5 minutes.
Баклажан разрежьте на две части вдоль, затем нарежьте ломтиками, толщиной 0,5-0,7 см. Выложите их на застеленный бумагой для выпечки противень. Запекайте в духовке в режиме "Гриль" разогретой до 250 ˚С, 5 минут. Затем переверните и готовьте еще 5 минут.
Heat a frying pan with oil over high heat. Add onions, carrots and peppers, fry until onions are golden brown. Add the eggplant and heat all the vegetables over medium heat for 2-3 minutes.
Разогрейте на сильном огне сковороду с маслом. Добавьте лук, морковь и перец, обжарьте до золотистого цвета лука. Добавьте баклажан и прогрейте все овощи на среднем огне 2-3 минуты.
Add noodles to pan and top with teriyaki sauce. Season with pepper, mix well and cook for another 2-3 minutes.
Добавьте лапшу на сковороду и залейте соусом терияки. Приправьте перцем, хорошо перемешайте и готовьте еще 2-3 минуты.
Serve udon with eggplant, garnish with sesame seeds and a wedge of lime.
Подавайте удон с баклажанами, украсив кунжутом и долькой лайма.