Thaw the seafood, rinse it, peel the shrimp, remove the shell. Remove the film from the squids by plunging them into hot water for a minute and then immediately into cold water. Cut the octopus into squares, regular squid into rings. Grind the rosemary, cut the cherry tomatoes, press in the garlic cloves.
Разморозьте морепродукты, промойте их, очистите креветки, снимите панцирь. Кальмары очистите от пленки, опустив их на минуту в горячую воду, а затем сразу в холодную. Осьминога нарежьте квадратиками, обычного кальмара – кольцами. Измельчите розмарин, разрежьте черри, продавите зубчики чеснока.
Place seafood in a saucepan, add water and salt. Cook until done for 5-10 minutes. Transfer to a separate container.
В кастрюлю поместите морепродукты, залейте водой, посолите. Варите до готовности 5-10 минут. Переложите в отдельную емкость.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Add garlic, fry for 1 minute. Add pre-cooked seafood and fry for 1 minute.
Разогрейте сковороду, налейте растительное масло. Выложите чеснок, обжарьте 1 минуту. Добавьте предварительно отваренные морепродукты, обжарьте 1 минуту.
Add herbs and tomatoes to seafood. Season with salt and pepper to taste, simmer for 2 minutes.
К морепродуктам добавьте зелень и помидоры. Приправьте солью и перцем по вкусу, тушите 2 минуты.
Serve the dish hot. You can sprinkle with sesame seeds for a nutty flavor.
Подавайте блюдо горячим. Можете посыпать семенами кунжута для придания орехового вкуса.