Rinse and clean the squid. Also wash the mushrooms and cut off the stems. Peel the onion and sift the flour.
Промойте и очистите кальмары. Также промойте грибы и срежьте ножки. Очистите лук и просейте муку.
Finely chop the onion and mushrooms. First, fry the onion in a frying pan heated with oil until it becomes soft. Then add the mushrooms and cook for 10 minutes, stirring occasionally.
Мелко нарежьте лук и шампиньоны. Вначале поджарьте лук на разогретой с маслом сковородке, пока он не станет мягкий. Затем добавьте грибы и готовьте 10 минут, периодически помешивая.
Add flour and sour cream, salt. Mix well so that there are no lumps. Simmer over low heat for another 10 minutes.
Добавьте муку и сметану, посолите. Хорошо перемешайте, чтобы не было комочков. Тушите на небольшом огне еще 10 минут.
Cut the squid into small rings or strips. Add to the pan and cook, stirring for 5 minutes, removing the lid
Нарежьте кальмары на небольшие колечки или соломкой. Добавьте в сковороду и готовьте помешивая 5 минут, сняв крышку
Place on plates and garnish with fresh herbs. You can serve it hot or you can let it cool.
Разложите по тарелкам и украсьте свежей зеленью. Можете подавать горячим, а также можете дать остыть.