Rinse the meat well, peel the garlic and onions, and peel the potatoes. Wash vegetables and herbs.
Хорошо промойте мясо, очистите чеснок и лук от шелухи, почистите картофель. Помойте овощи и зелень.
Cut the meat into large pieces and fry over medium heat until golden brown. Then transfer to a cauldron or saucepan and add water, cook for 1 hour until tender.
Порежьте мясо на крупные куски и обжарьте на среднем огне до золотистой корочки. Затем переложите в казан или кастрюлю и залейте водой, варите 1 час до готовности.
Cut the potatoes into large cubes and add to the meat, add spices to taste. Cut the onion into half rings and fry, then add the carrots cut into slices. Also chop the tomatoes coarsely and add them to the rest of the vegetables. Then add the coarsely chopped bell pepper and cook for another 5 minutes.
Порежьте картофель крупным кубиком и отправьте к мясу, добавьте специи по вкусу. Нарежьте лук полукольцами и обжарьте, затем добавьте к нему порезанную кружочками морковь. Так же крупно нарежьте помидоры, отправьте к остальным овощам. Затем добавьте крупно нарезанный болгарский перец и готовьте еще 5 минут.
As soon as the potatoes are cooked, add the fried vegetables to the broth and simmer for another 10 minutes. At the very end of cooking, add chopped greens to the pan with shurpa.
Как только картофель сварится, добавьте в бульон обжаренные овощи и проварите еще 10 минут. В самом конце приготовления добавьте в кастрюлю с шурпой измельченную зелень.
Serve shurpa in portioned plates. You can also add chili pepper to the serving so that everyone can add some spiciness to their taste.
Подавайте шурпу в порционных тарелках. Также можно дополнить сервировку перцем чили, чтобы все желающие могли добавить себе остроты по вкусу.