Check all required ingredients and work surface. Wash the tomatoes and basal and dry with a paper towel. Preheat the oven to 150 ⁰C.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Помидоры и базалик помойте и просушите бумажным полотенцем. Разогрейте духовку до 150 ⁰С.
Place clean and dry jars and lids in a cold oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C and turn it off after 13-15 minutes.
Чистые и сухие банки и крышки поместите в холодную духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С и выключите ее через 13–15 минут.
After sterilizing the jars, do not turn off the oven, set it to heat up to 150 ⁰C. Cut the tomatoes in half, remove the pulp and seeds from the halves.
После стерилизации банок духовку не выключайте, поставьте ее рзогреваться до до 150 ⁰С. Помидоры разрежьте пополам, выньте из половинок мякоть и семяна.
Place the tomatoes on a baking tray and sprinkle with salt.
Выложите помидоры на противень для запекания и посыпьте солью.
Add fresh basil to the tomatoes. Drizzle the tomatoes with a little oil.
Положите в помидоры свежий базилик. Сбрызните помидоры небольшим количеством масла.
Bake the tomatoes for 3 hours in an oven preheated to 150 °C, periodically opening the door for 3-5 minutes.
Запекайте помидоры 3 часа в разогретой до 150 ⁰С духовке, периодически открывая дверцу на 3–5 минут.
Place the sun-dried tomatoes in a jar and pour oil over them (if the oil does not cover the tomatoes completely, they will spoil). Leave the tomatoes to brew in a cool place for 5 days.
Поместите вяленые помидоры в банку и залейте их маслом (если масло не будет покрывать помидоры полностью, они будут портиться). Оставьте помидоры настояться в прохладном месте на 5 дней.
Sun-dried tomatoes are ideal served with a toasted baguette and a glass of Italian white wine.
Вяленые томаты идеально подать к подсушенному багету и бокалу итальянского белого вина.