Remove shells and heads from shrimp, wash vegetables and herbs, and peel garlic.
Очистите креветки от панцирей и голов, помойте овощи и зелень, почистите чеснок.
Place the udon noodles in salted boiling water and cook strictly according to the time indicated in the instructions, since, depending on the manufacturer, the cooking time may vary.
В подсоленную кипящую воду опустите лапшу удон и варите строго по времени в инструкции, так как, в зависимости от производителя, время приготовления может меняться.
While the noodles are cooking, cut the peppers, carrots and onions into strips, grate the ginger on a fine grater and pass the garlic through a special press. Fry the garlic and ginger in a wok for 30 seconds to release the flavor.
Пока варится лапша, нарежьте перец, морковь и лук соломкой, натрите на мелкой терке имбирь и пропустите чеснок через специальный пресс. Чеснок и имбирь обжаривайте на сковороде вок 30 секунд, чтобы раскрыть вкус.
Add the peeled shrimp to the wok and fry for another 1 minute. Add carrots and pepper to the shrimp and fry for another 2-3 minutes. Add salt and sugar to taste to the wok, pour in soy sauce and simmer everything under the lid for 2-3 minutes.
Отправьте в вок очищенные креветки и обжаривайте еще 1 минуту. Добавьте к креветкам морковь и перец и обжаривайте еще 2-3 минуты. Добавьте в вок соль и сахар по вкус, залейте соевый соус и тушите все под крышкой 2-3 минуты.
Drain the cooked noodles through a colander and rinse the udon with cold water to prevent the noodles from sticking together. Transfer the finished noodles to the wok and stir.
Со сваренной лапши слейте воду через дуршлаг, промойте удон холодной водой, чтобы лапша не слипалась. Переложите готовую лапшу в вок и перемешайте.
Serve the finished noodles in small deep bowls. It is better to eat this dish with special chopsticks. Serving the dish can be decorated with green onions, bell pepper rings and lemon slices.
Подавайте готовую лапшу в небольших глубоких тарелочках. Есть такое блюдо лучше специальными палочками. Сервировку блюда можно украсить перьями зеленого лука, колечками болгарского перца и дольками лимона.