Peel the onions and garlic, measure out all the required quantities of ingredients.
Очистите лук и чеснок от шелухи, отмерьте все необходимые количества ингредиентов.
Boil the squid. To do this, place it in boiling salted water and cook over moderate heat for 5 minutes. After the time has passed, remove the squid from the water, let cool slightly and cut into rings.
Отварите кальмар. Для этого поместите его в кипящую подсоленную воду и готовьте на умеренном огне 5 минут. По истечении времени достаньте кальмара из воды, дайте немного остыть и нарежьте колечками.
Heat the oil in a frying pan and fry the onion, cut into half rings, until transparent. Add sour cream and cook for a couple more minutes. Then add squid rings, herbs and spices to taste and simmer for another 2 minutes.
Разогрейте на сковороде масло и обжарьте в нем нарезанный полукольцами лук до прозрачности. Добавьте сметану и готовьте еще пару минут. Затем добавьте кольца кальмаров, зелень и специи по вкусу и тушите еще 2 минуты.
Transfer the contents of the pan to a greased baking sheet. Grate the cheese onto a coarse grater and sprinkle it over the squid in the sauce. Place the baking sheet in an oven preheated to 180℃ and bake for 8-10 minutes.
Переложите содержимое сковороды в смазанный сливочным маслом противень. Натрите сыр на крупную терку и посыпьте им кальмары в соусе. Поставьте противень в предварительно разогретую до 180℃ духовку и запекайте 8-10 минут.
Serve the finished dish on portioned plates. If desired, you can decorate the serving with fresh herbs.
Подавайте готовое блюдо на порционных тарелках. При желании, можно украсить подачу свежей зеленью.