Rinse the meat thoroughly under running water to remove excess moisture. Wash vegetables and herbs. Peel the potatoes and carrots, remove the peels from the garlic and onions. Boil the water.
Тщательно промойте мясо под проточной водой, избавьте от лишней влаги. Помойте овощи и зелень. Очистите картофель и морковь, избавьте чеснок и лук от шелухи. Вскипятите воду.
Separate the meat from the bone and cut into not too large pieces, and, on the contrary, chop the vegetables into large pieces. Heat sunflower oil in a deep frying pan and fry the lamb in it for 3 minutes on each side.
Отделите мясо от кости и нарежьте не слишком крупными кусками, а овощи, наоборот, нарежьте крупно. В глубокой сковороде разогрейте подсолнечное масло и обжаривайте на нем баранину по 3 минуты с каждой стороны.
Add onion, garlic, carrots and rosemary leaves to the lamb. Fry the lamb with vegetables for 5-7 minutes, stirring occasionally. Pour 600 ml of boiling water into the pan and bring to a boil.
Добавьте к баранине лук, чеснок, морковь и листики розмарина. Обжаривайте баранину с овощами 5-7 минут, периодически помешивая. Влейте в сковороду 600 мл кипятка и доведите до кипения.
Add potatoes to the meat and vegetables, add salt and pepper to taste and bring to a boil again. Cover the stew and cook over low heat for 2 hours. Then sprinkle the finished dish with coarsely chopped parsley.
Добавьте к мясу и овощам картофель, посолите и поперчите по вкусу и снова доведите до кипения. Накройте рагу крышкой и готовьте на медленном огне 2 часа. Затем готовое блюдо посыпьте крупно нарезанной петрушкой.
Serve the finished stew on a large platter, decorated with herbs, and place on plates immediately before eating.
Готовое рагу подавайте на большом блюде, украшенном зеленью, раскладывайте по тарелкам непосредственно перед употреблением.