Wash apples and plums and dry. To prepare homemade marshmallows, it is better to choose green sweet and sour apples. Peel them, cut them in half, remove the seeds and finely chop. Sprinkle with the juice of half a lemon. Break the plums in half and remove the pits.
Яблоки и сливы вымойте, обсушите. Для приготовления домашней пастилы лучше выбрать зеленые кисло-сладкие яблоки. Очистите их от шкурки, разрежьте пополам, уберите семена и мелко покрошите. Сбрызните соком половины лимона. Разломите сливы пополам, уберите косточки.
Prepare apples and plums. Using a blender or food processor, puree the apples and plums. Add sugar, mix well. Place the puree on the stove, stirring, and bring to a boil. Simmer over low heat for about 35-40 minutes.
Подготовьте яблоки и сливы. С помощью блендера или кухонного комбайна измельчите яблоки и сливы до состояния пюре. Всыпьте сахар, хорошо перемешайте. Поставьте пюре на плиту, помешивая, доведите до кипения. Варите на медленном огне около 35-40 минут.
Make a marshmallow. Cover a baking sheet with foil and grease with oil. Pour the fruit puree onto a baking sheet and spread it in a thin layer of 5-6 mm. Preheat the oven to 80 degrees. Place a baking sheet in the center of the oven. Open the door 1 cm. Dry for 3.5-4 hours. Store the finished marshmallow in the kitchen cupboard for no longer than 3-4 weeks.
Сделайте пастилу. Противень застелите фольгой, смажьте маслом. Вылейте на противень фруктовое пюре, распределите его тонким слоем в 5-6 мм. Разогрейте духовку до 80 градусов. Поставьте в центр духовки противень. Приоткройте дверцу на 1 см. Сушите 3,5-4 часа. Готовую пастилу храните на кухне в шкафу не дольше 3-4 недель.
Cut the finished marshmallow into strips and roll each into a roll. Serve the prepared homemade marshmallow for tea, cutting into portions.
Готовую пастилу нарежьте полосками и каждую скатайте в рулет. Подавайте готовую домашнюю пастилу к чаю, нарезав на порционные кусочки.