Wash and peel the vegetables. Divide the cabbage into pieces, cut the leaves into large cubes. Cut the beets and carrots into large strips, the garlic into small slices. Prepare a clean 1-liter jar, lid, pan.
Овощи помойте и очистите. Капусту разделите на части, порежьте листья крупными кубиками. Свеклу и морковь порежьте крупной соломкой, чеснок — мелкими слайсами. Приготовьте чистую 1-литровую банку, крышку, кастрюлю.
Place vegetables in a jar. Place cabbage cubes on the bottom and compact them well. Mix garlic, carrots and beets, take some and place on top of the cabbage, compact again. Make three more layers of cabbage and other vegetables alternately. The top layer is cabbage. Pour vegetable oil on top, it will gradually spread over the vegetables to the bottom.
Уложите в банку овощи. На дно положите кубики капусты и хорошо их утрамбуйте. Чеснок, морковь и свеклу смешайте, возьмите часть и положите сверху капусты, снова утрамбуйте. Сделайте еще поочередно три слоя из капусты и остальных овощей. Верхний слой — капуста. Сверху залейте растительным маслом, оно постепенно растечется по овощам до дна.
Prepare the marinade. Pour water into a saucepan, boil and add sugar, salt, vinegar, pepper and bay leaf. Bring to a boil.
Приготовьте маринад. Воду влейте в кастрюлю, вскипятите и добавьте сахар, соль, уксус перец и лавровый лист. Доведите до кипения.
Finish cooking. Pour the hot marinade over the vegetables, cover the jar with a lid and leave until completely cool. Place in the refrigerator. You need to marinate vegetables in the cold for at least 7 hours.
Закончите приготовление. Залейте овощи горячим маринадом, накройте банку крышкой и оставьте до полного остывания. Отправьте в холодильник. Мариновать овощи в холоде нужно минимум 7 часов.
You can serve pickled cabbage with any meat, fish dishes, or with mashed potatoes. Bright cabbage looks beautiful in a transparent vase on the holiday table.
Подавать маринованную капусту можно к любым мясным, рыбным блюдам, к картофельному пюре. Красиво яркая капуста смотрится в прозрачной вазе на праздничном столе.