Prepare the vegetables: wash the beets, cut off the top and root, peel the onions and cut into large half rings. Prepare a saucepan, a clean jar and a lid. Wash and sterilize the jar.
Подготовьте овощи: свеклу помойте, обрежьте верхушку и корень, лук очистите от шелухи и порежьте крупными полукольцами. Приготовьте кастрюлю, чистую банку и крышку. Банку вымойте и простерилизуйте.
Prepare the vegetables. Pour water into a saucepan, put on fire and boil the beets until tender. It will take approximately 30 minutes. Then take the beets out and put them in cold water, remove the skins. Cut the root vegetable into large cubes and mix with onion cut into half rings.
Подготовьте овощи. Налейте воду в кастрюлю, поставьте на огонь и отварите свеклу до готовности. Потребуется примерно 30 минут. Затем достаньте свеклу и опустите ее в холодную воду, снимите кожуру. Нарежьте корнеплод крупными кубиками и смешайте с порезанным полукольцами луком.
Prepare the marinade. Pour salt and sugar into boiling water, pour in vinegar, add peppercorns and bay leaves. Boil the marinade for 2-3 minutes.
Приготовьте маринад. В кипящую воду всыпьте соль и сахар, влейте уксус, добавьте перец горошком и лавровый лист. Прокипятите маринад 2-3 минуты.
Finish cooking. Place vegetables in a sterilized jar and pour in the marinade. Roll up the lid of the jar and turn it over. After the beets have cooled, store them in a cool place.
Завершите приготовление. В стерилизованную банку положите овощи и влейте маринад. Закатайте банку крышкой и переверните. После того, как свекла остынет, отправьте ее на хранение в холодное место.
Pickled beets can be used in various salads and added to vinaigrette. This appetizer will go well with meat dishes.
Маринованную свеклу можно использовать в различных салатах, добавлять в винегрет. Такая закуска будет прекрасно сочетаться и с мясными блюдами.